Vi tar dig på allvar

Är du bekymrad över hur dina personuppgifter hanteras i denna webbutik? Då har du kommit rätt!

Nedan kommer du att kunna läsa hur vi på Bedre Inneklima AS (Hemklimat.se) hanterar personuppgifter, samt få information om dina rättigheter som registrerade hos oss. Vi hoppas att du hittar det du söker här. Du kan självklart även kontakta oss om du har frågor om vår behandling av dina uppgifter. Vi är engagerade i säkerhet och transparens på detta område, och vi tar dina frågor på allvar!

Behandlingsansvarlig

  • Namn: Hemklimat.se (Bedre Inneklima AS)
  • Kontaktperson: Jarle Karlsrud
  • Telefon: 72-507 01 00
  • E-post: jarle SNABELA(@) bedre DASH(-) inneklima PUNKT(.) no
  • Adress: Pindsleveien 8b, 3221 Sandefjord, Norge

Varför behandlar vi personuppgifter?

  • Vi samlar in och behandlar personuppgifter för att kunna erbjuda besökare på våra webbplatser de tjänster och produkter de efterfrågar. Vi vill också erbjuda bättre och mer relevant innehåll till den enskilda kunden, samt skapa goda och långvariga relationer med våra befintliga kunder.
  • Vi samlar in och lagrar personuppgifter för att kunna kontakta dig vid återkallelser av produkter med betydande problem, såsom brandrisk.
  • Vi samlar in och lagrar personuppgifter för att kunna hjälpa dig i eventuella reklamationsärenden där du inte kan dokumentera ditt köp hos oss.

Vad är nätbutikens bearbetningsunderlag?

Bedre Inneklima AS behandlar vissa typer av personuppgifter. De typer av data vi behandlar finns i översikten ovan. Vår behandlingsgrund är i de flesta fall samtycke, med ett undantag. Det innebär att vi samlar in och behandlar personuppgifter baserat på samtycke från den registrerade. Vid köp i vår webbutik är grunden för behandlingen däremot inte samtycke, utan nödvändigheten av att ingå avtal utöver lagstadgade krav på journalföring.

Webbutiken använder inga tredjepartsleverantörer utanför EU och EES, och behandlar inte personuppgifter utanför EU/EES.

När behandlar vi personuppgifter?

Nedan hittar du en lista över när och hur vi behandlar personuppgifter i de enskilda fallen. Observera att all behandling är baserad på samtycke, med undantag för insamling av data vid köp, där viss information måste lämnas för att genomföra köpet. I detta fall är behandlingsgrunden ingående av ett avtal.

Nyhetsbrev

  • Var: Nätbutikens nyhetsbrev
  • Vad lagras: E-postadress
  • Användningsområde för personuppgifter: För att skicka ut nyhetsbrev.
  • Lagringstid: På obestämd tid. Tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet eller begär radering.
  • Behandlingsunderlag: Samtycke
  • Säkerhet: Informationen lagras på en säker server. Kontakta oss för mer information om säkerhet.
  • Databehandlare (tredje part): Vi använder företaget Moosend för att skicka nyhetsbrev. Läs mer om databehandlarens integritetspolicy genom att klicka här.

Köp i webbutiken

  • Var: I butikens kassa
  • Vad lagras: Förnamn, efternamn, telefonnummer, e-post, gatuadress, postnummer, plats, produktnamn, antal produkter, valda fraktalternativ, namn på valt betalningssätt (t.ex. Klarna Faktura) och pris lagras också . Födelse- och personnummer krävs endast vid användning av finansieringstjänster, och lagras inte i webbutiken. Födelse- och personnummer samlas in och behandlas endast av betalningsleverantörer. För företagsköp krävs företagsnamn, organisationsnummer och kontaktperson.
  • Användningsområde för personuppgifter: För att genomföra ett köp i denna webbutik krävs namn, adress och kontaktuppgifter för slutförande av betalning och utskick av varor, samt sändning av faktura där detta har skett vald. Kontaktuppgifterna kan även användas för att kontakta köparen i samband med köpet. Födelse- och personnummer används av finansiärer för att kunna göra en kreditprövning i samband med användning av fakturor och finansieringstjänster. Informationen kommer även att användas för redovisningsändamål.
  • Lagringstid: Personuppgifterna lagras i enlighet med bokföringslagen och normalt i 10 år efter räkenskapsårets utgång. Om avtal om tilläggsgaranti för produkten har ingåtts kommer informationen att lagras så länge garantin gäller, dock inte kortare än 10 år.
  • Behandlingsunderlag: Nödvändigt för att ingå avtal/köp och för bokföring.
  • Säkerhet: Informationen lagras på en säker server. Kontakta oss för mer information om säkerhet.
  • Databehandlare (tredje part): Betalningsleverantörer, fraktleverantörer och bokföringsprogram samt andra tjänster vi använder i butiken som hanterar uppgifter du lämnar vid köp.

Kontaktformulär/kundförfrågningar

  • Var: Kontaktformulär i webbutik
  • Vad lagras: Förnamn, efternamn, telefonnummer, e-post + förfrågan.
  • Användningsområde för personuppgifter: Informationen används för att kunna svara på din förfrågan. Om du tidigare har skickat in en förfrågan registrerad på samma namn, telefonnummer eller e-postadress kommer vi att kunna se din förfrågningshistorik. Vi gör detta för att kunna svara bättre
  • Lagringstid: Den information som är kopplad till dina förfrågningar sparas så länge det är nödvändigt för att kunna besvara dina förfrågningar.
  • Behandlingsunderlag: Samtycke.
  • Säkerhet: Informationen lagras på en säker server. Kontakta oss för mer information om säkerhet.
  • Databehandlare (tredje part): Den aktuella e-postleverantören som vi använder för företagets e-post. Kundförfrågningar via kontaktformuläret i butiken skickas till detta mejlkonto. Exempel på e-postkonton kan vara Gmail (Google), Outlook (Microsoft) eller one.com.

Skapande av kundprofil i webbutiken

  • Var: Under ”Mitt konto/skapa kund”
  • Vad lagras: Förnamn, efternamn, adress, telefonnummer, lösenord och e-postadress.
  • Användningsområde för personuppgifter: Informationen används för att skapa en kundprofil åt dig. I din kundprofil kan du se köp du har lagt in i butiken samt redigera och anpassa personuppgifter du lämnat till oss. Du kan också anmäla dig till nyhetsbrevet på din kundprofil.
  • Lagringstid: Informationen som är kopplad till din kundprofil lagras tills du begär att den ska raderas.
  • Behandlingsunderlag: Samtycke.
  • Säkerhet: Informationen lagras på en säker server. Kontakta oss för mer information om säkerhet.

Kommentarer

När besökare postar kommentarer på sidan lagras informationen som anges i kommentarsformuläret förutom besökarens IP-adress och besökarens webbläsarversion. Detta görs för att undvika oseriösa kommentarer.

En anonym textsträng som genereras på basis av din e-postadress (även kallad ”hash”) kan skickas till tjänsten Gravatar för att verifiera om du har ett konto där. Sekretesspolicyn för Gravatar finns här: https://automattic.com/privacy/. Efter att din kommentar har godkänts kommer din profilbild att vara synlig för alla som är kopplade till din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen, undvik att ladda upp bilder som innehåller information om platsen där de togs (EXIF GPS). Besökare på sidan kan ladda ner och extrahera sådan information från bilder på sidan.

Informationscookies

Denna webbutik använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse i alla kanaler. Användning av cookies baseras på samtycke genom cookieinställningar i din webbläsare, samt din fortsatta användning av våra sidor. Om du postar en kommentar på denna sida kan du be oss att komma ihåg ditt namn, din e-postadress och din hemsida. Denna information lagras i en cookie och är till för att underlätta för dig. Du behöver då inte ange denna information igen nästa gång du postar en kommentar. Dessa cookies upphör att gälla efter ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att skapa en tillfällig cookie för att avgöra om din webbläsare accepterar cookies. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och försvinner så snart du stänger din webbläsare.
När du loggar in skapas cookies som lagrar dina inloggningsuppgifter och val du gjort gällande hur innehåll ska visas. Cookies med inloggningsinformation förfaller efter två dagar, medan de med visningsval håller i ett år.
Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer ytterligare en cookie att lagras i din webbläsare. Denna cookie innehåller ingen personlig information, utan endast ID:t för artikeln du just redigerade. Den går ut efter en dag.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (t.ex. videor, bilder, artiklar, etc.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis som om besökaren hade besökt webbplatsen som det inbäddade innehållet kommer från.

Dessa webbplatser kan samla in information om dig, använda cookies, bädda in spårningssystem från tredje part och övervaka vad du gör genom detta inbäddade innehåll. Detta inkluderar även spårning av dina handlingar via det inbäddade innehållet om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen.

Hur länge vi lagrar information om dig

Om du lämnar en kommentar kommer kommentaren och informationen om kommentaren att lagras på obestämd tid. Detta för att vi ska kunna känna igen uppföljande kommentarer och godkänna dem automatiskt istället för att ställa dem i en kö där de måste godkännas manuellt av en redaktör.

För användare som registrerar sig på denna webbplats (om detta alternativ finns) lagras även personuppgifter som de tillhandahåller i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera och radera sina egna personuppgifter när som helst (förutom användarnamn). Webbplatsadministratörer kan också visa och redigera denna information.

Dina rättigheter angående information vi har om dig

Om du har ett konto på denna sida eller har lämnat kommentarer kan du begära en exportfil som innehåller de personuppgifter vi har om dig. Detta inkluderar all data du har gett oss. Du kan också begära att vi raderar alla personuppgifter vi har om dig. Detta inkluderar inte information som vi är skyldiga att lagra av administrativa, juridiska eller säkerhetsskäl.

Dit vi skickar information om dig

Besökares kommentarer kan kontrolleras genom en automatisk igenkänningstjänst mot skräppostkommentarer.

Dina rättigheter

Tillgång till egna personuppgifter

Om du är registrerad i våra system har du rätt att få tillgång till de uppgifter vi har om dig om du skulle vilja göra det. Det innebär att du kan få uppgifterna skickade till dig, eller så kan du få information om var du kan hitta dessa uppgifter. I vissa fall kan vi behöva begära ytterligare information om dig för att verifiera din identitet innan du beviljas åtkomst. Kontakta regulatorn om åtkomst önskas.

Rättelse av egna personuppgifter

Om du är registrerad i våra system, och upplever att vi har registrerat felaktiga uppgifter om dig, har du rätt att få dessa uppgifter rättade, eller så kan du få tillgång att rätta detta själv. I vissa fall kan vi behöva begära ytterligare information om dig för att verifiera din identitet innan du beviljas åtkomst. Kontakta regulatorn om korrigering önskas.

Radering av egna personuppgifter

Om du är registrerad i våra system, men vill att vi ska radera de uppgifter vi har om dig, har du rätt att göra det. Om du vill radera dina uppgifter, vänligen kontakta oss via e-postadress e-postadress här. Vi förbehåller oss rätten att det i vissa fall kan finnas skäl till att uppgifterna inte kan raderas omedelbart, om du har ingått ett avtal med oss, och dessa uppgifter är nödvändiga för att upprätthålla detta avtal. I vissa fall kan vi behöva begära ytterligare information om dig för att verifiera din identitet innan du beviljas åtkomst. Kontakta regulatorn om radering önskas.

Begränsa behandlingen av egna personuppgifter

Om du är registrerad i våra system och vill begränsa behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att begära detta. Du kan begära att vissa behandlingsformer upphör, eller så kan du begära att vi avslutar all behandling. Vi förbehåller oss rätten att det i vissa fall kan finnas lagliga skäl som gör att sådan begränsning av behandlingen inte kan genomföras. Radering av uppgifter kan då vara ett alternativ, om generell begränsning inte är möjlig enligt gällande regelverk. I vissa fall kan vi behöva begära ytterligare information om dig för att verifiera din identitet innan vi kan göra ändringarna. Kontakta den personuppgiftsansvarige om begränsning av behandlingen önskas.

Dataportabilitet

Om du är registrerad i våra system, och insamlingen och behandlingen av dessa personuppgifter sker automatiskt och bygger på samtycke, har du rätt att överföra denna information till andra leverantörer. Du kan begära detta från oss och du har då rätt att få denna information i ett strukturerat, vanligt förekommande och maskinläsbart format. Du kan också ha rätt att få dessa uppgifter överförda direkt från oss till en annan leverantör, om detta är tekniskt möjligt. I vissa fall kan vi behöva begära ytterligare information om dig för att verifiera din identitet innan vi kan göra detta. Kontakta den registeransvarige om det är önskvärt att flytta eller överföra dina personuppgifter.

Återkalla samtycke till behandling av egna personuppgifter

Med undantag för information du lämnar i samband med ett köp, är all behandling av personuppgifter av Bedre Inneklima AS’ namn baserad på samtycke. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke och behandlingen av dessa personuppgifter för det relevanta ändamålet ska då upphöra. Om uppgifterna endast används för det ändamål för vilket du återkallar ditt samtycke, ska informationen också raderas. I vissa fall kan vi behöva begära ytterligare information om dig för att verifiera din identitet innan vi kan göra detta. Kontakta den personuppgiftsansvarige om du vill återkalla ditt samtycke till en eller flera behandlingar av personuppgifter.

Klagomål om behandling av egna personuppgifter

Om du vill klaga på hur din information behandlas, eller något annat som rör dina personuppgifter, har du rätt att göra det. Vi hoppas att du vill skicka ett e-postmeddelande eller på annat sätt kontakta regulatorn (kontaktuppgifterna till regulatorn finns längst upp på denna sida). Den personuppgiftsansvarige ansvarar för att tillvarata dina rättigheter, och hjälper dig med alla frågor du kan ha.

Du har också rätt att kontakta den norska datatilsynet om du inte håller med om beslut eller behandlingsmetoder hos Bedre Inneklima AS.

31.08.2022 – Jarle Karlsrud – Bedre Inneklima AS